Accesati servicii de consultanta pentru recrutare de personal cand faceti angajari

Rezultatele optiunii de externalizare a serviciilor de resurse umane
12 martie 2018
Inregistrare dosar personal itm, elemente obligatorii dar si alte documente incluse
9 aprilie 2018

Tot mai multe firme apeleaza la serviciile firmelor de recrutare de personal bazandu-se pe expertiza acestora pentru a ocupa posturile vacante, aceasta in ciuda altor metode de recrutare care au devenit populare cum ar fi site-urile de profil sau social media.

Firmele de recrutare pot oferi diferite servicii care sa va scuteasca echipa interna de sarcini cum ar fi verificarea referintelor candidatilor, felurite teste de aptitudini necesare postului respectiv.

Mai ales in cazul necesitatii ocuparii unui post pe o perioada determinata sau sezoniera, adresarea tuturor aspectelor necesare recrutarii si angajarii ar inseamna ca investiti un efort foarte mare pentru un post care nu va fi pe termen lung. De asemenea agentia de recrutare poate fi insarcinata cu plata contributiilor si cu aspectele de ordin birocratic.

O firma de consultanta pentru recrutare de personal cu experienta se va asigura ca doar cele mai calificate persoane vor ajunge in faza interviului fata-in-fata, scutind echipa de recrutare interna de o munca laborioasa care poate deveni frustranta. Pe baza descrierii postului primite, agentiile de recrutare vor folosi toate resursele pe care le au la indemana cum ar fi site-ul propriu, cele de profil, retele si targuri de joburi.

Firmele cu experienta sunt conectate la pulsul pietei pe diferitele sectoare de activitate in vederea gasirii specialistilor, care este nivelul salarial si asteptarile privind cariera, abilitatile pe care acestia le poseda. Un recrutator cu experienta va avea acces la specialisti care desi nu sunt in cautarea unui job sau sunt prea ocupati, ar putea constitui potentiali candidati pentru postul vacant pe care il aveti.

Cum in ultima vreme gasirea de personal cu inalta calificare a devenit tot mai grea, unul din motivele principale pentru care companiile apeleaza la agentii de recrutare este tocmai acela de a avea acces intr-un timp scurt la personal cu abilitatile necesare prin angajarea serviciilor unei firme specializate in consultanta pentru recrutare.

 Tehnologia joaca un rol important in procesul de recrutare si selectie, de la interviuri purtate prin mijloace video la software specializat, pana la automatizarea pana la un punct a procesului de aplicare si a pre-selectiei utilizand mesaje prestabilite pentru fiecare etapa. Desi progresul tehnologiei permite automatizarea multor etape din procesul de recrutare si selectie, factorul uman ramane la fel de important in procesul de decizie, precum si intalnirea fata-in-fata dintre candidati si angajatori. Tehnologia ai automatizarea doar elibereaza din timpul alocat astfel incat acesta sa fie folosit pentru cele mai importante sarcini in procesul de recrutare si selectie.

De asemenea modalitatile prin care va puteti asigra necesarul de forta de munca s-au diversificat in ultimii ani, de la clasica recrutare si selectie, folositoare in cazul in care doriti sa ocupati un post pe termen lung, la project sourcing, intalnit in situatia in care este nevoie de un candidat specializat pe o perioada scurta, pentru lucrul cu un anumit client.   

Comments are closed.

SOLICITA OFERTA