Avem nevoie de consiliere pentru calcularea salariilor in 2018?

Consultanta privind recrutarea de personal
21 iulie 2018

Calculatorul de venituri,  o sa aiba mereu la baza un produs software si anume un calculator special pentru salarii, care a fost dezvoltat in timp si a ajuns sa fie actualizat in permanenta de Romanian Software. Putem face oricand calcule avansate, cu ajutorul acestui calculator de salariu, de la salariul brut la salariul net si invers. Putem vedea totusi si ce impozit pe venit avem de platit pentru un anumit castig lunar. De asemenea, solutia de calcularea salariului furnizeaza costul total suportat de angajator.

Consultanta financiar contabilaChiar avem nevoie de consiliere pentru calcularea salariilor in 2018.

Salariul brut, este cunoscut de toata lumea si ca salariul tarifar. Reprezinta acel salariul mentionat in contractul individual de munca incheiat cu persoana in cauza. Acest salariu,  sta la baza de calcul a venitului brut, un venit care va tine cont de prezenta in cursul lunii. Cand s-a stabilit deja venitul brut, se poate calcula contributia si impozitul. Acestea se retin salariatului, conform legii. Sumele calculate si retinute sunt:

  • contributia de asigurari sociale (CAS)
  • contributia de asigurari sociale de sanatate (CASS)
  • contributia asigurarilor pentru somaj
  • impozitul pe salarii

Cuvantul ,,net” reprezinta acel pachet de bani care se calculeaza ca diferenta dintre venitul brut si contributiile dar si impozitul salariatului. Angajatorul ofera beneficii atat sub forma de bani cat si sub forma de venituri in natura. Salariatul primeste tichetele de masa si decont transport. Salariul net se refera la aceea suma de bani pe care o persoana o primeste efectiv, in mana cum se zice, fiind diferenta de bani in urma scaderii valorii beneficiilor in natura din pachetul salarial net.

Un calculator va ajuta sa stiti cu cea mai mare precizie care sunt sumele de bani virate pentru contributii si pentru impozite pentru calculul salariului. Va ajuta sa stiti si cati bani veti castiga la un anumit nivel al salariului brut. Se poate sa comparati castigurile actuale , cu situatia in care veti trece la un nivel mai inalt al domeniului. Calculatorul de venituri este cea mai recenta si necesara sursa de pe piata. Ne face viata mai usoara si gandeste lucrurile in locul nostru. Face calcule exacte si ne spune cu precizie ce dorim sa aflam. Este necesar oricui un astfel de calculator si merita toate sacrificiile.

Nu toti oamenii beneficiaza de toate aceste beneficii. Majoritatea nu au parte de decont de transport sau de tichete de masa, desi toata lumea ar trebui sa primeasca. Diferentele fac diferente si daca o persoana pastreaza un salariu brut lunar, salariul net scade de la 5000 lei la 4170 lei. In cazul in care angajatul are dorinta ca in 2018 sa isi pastreze exact acelasi total de cheltuieli ca in 2017 beneficiaza de posibilitatea unei actiuni de tip ”what-if” si stabileste valoarea salariului brut pe care trebuie sa il primeasca in 2018, mai exact: 8.558 lei. In aceasta situatie, exista o crestere a salariului net majora de 0,12%, adica de la 5.000 lei pana la 5.006 lei.

Salariul reprezinta sursa de venit din care traieste toata lumea. Este lucrul pentru care muncim cu totii. Atunci cand muncim la un sef avem parte de un program fix si de un salariu la fel de fix. Diferenta este ca daca muncim la o firma privata, pe cont propriu, veniturile sunt mult mai mari, dar si cerintele sunt mai multe. In zilele de astazi mediul online avanseaza din ce in ce mai mult. Acum putem sa platim toate facturile online doar cu un clink, putem sa fim anuntati cand ne-a intrat salariul in cont, putem sa realizam comenzi online care ne ajung acasa la usa intr-un timp rapid.

Lumea avanseaza si calculele cu mintea raman in urma. Salariul brut sau venitul brut lunar, inclusiv veniturile salariului, reprezinta toate sumele incasate in urma unui contract de munca semnat cu persoana desemnata in acest sens. Reprezinta un raport de serviciu, precum si orice sume de natura salariala. Consilierele pentru Calcularea salariilor in 2018 sunt realizate de un calculator creat special pentru aceasta tinta. Cu totii avem nevoie de consiliere pentru a invata sa fim independenti si sa nu mai stam sa asteptam dupa ceilalti.

Comments are closed.

SOLICITA OFERTA