Consilierea privind calcularea salariilor in 2018 va creste competitivitatea firmei pe piata muncii

Depunerea declaratiilor fiscale online, un subiect de interest atat pentru firme cat si pentru persoanele fizice
22 aprilie 2018
De ce ai nevoie de consiliere in calcularea salariilor in 2018
22 iunie 2018

Operatiunile privind calcularea salariilor are o pondere importanta in activitatea de resurse umane a unei firme, si presupune administrarea corecta a personalului, de la operarea bazelor de date cu angajati la operarea datelor acestora, actualizarea permanenta a informatiilor, operarea pontajelor, orelor suplimentare sau de noapte, a concediilor medicale si alte activitati referitoare la calcularea salariilor, cum ar fi calcularea bonusurilor. Toate acestea conduc la calculul salariilor pentru angajati, si a depunerii declaratiei pentru plata contributiilor sociale si a impozitului.

Astfel, aceste activitati pot consuma mai mult sau mai putin timp, depinzand de numarul angajatilor si de activitatea lor, practica fiind in cazul multor firme de a externaliza aceste servicii apeland la consiliere privind calcularea salariilor pentru a-si usura munca, si pentru a se putea concentra pe activitatea de baza a societatii, delegand aceasta sarcina, care este si repetitiva, unei firme specializate care poate realiza acest lucru mult mai eficient. Un alt argument pentru care aceasta activitate trebuie desfasurata in cele mai bune conditii este ca aparitia unor erori sau omisiuni poate duce la diverse amenzi, penalitati, sau probleme de oridin juridic. In aceste cazuri, cand exista un control, firma care ofera servicii de consiliere poate oferi si suportul necesar in relatia cu organele de control.

O alta activitate de baza privitor la administrarea resurselor umane este cea de administrare a dosarelor personalului, aceasta la fel putand fi usor externalizata catre o firma specializata atunci cand se considera ca acest lucru este mai eficient economic, principalele lucruri pe care aceasta le prevede fiind intocmirea si inregistrarea contractelor de munca si a actelor aditionale efectuate, intocmirea REVISAL si efectuarea eventualelor modificari, precum si generarea a diferitelor rapoarte si situatii.

Insa serviciile de consiliere privind calcularea salariilor nu se limiteaza doar la aceste aspecte mentionate mai sus, ele mai pot privi si activitati de evaluare si crestere a performantelor, de creare de politici salariale si de bonusuri competitive, de formare profesionala astfel incat o politica coerenta in acest domeniu sa duca la o crestere a competitivitatii companiei. O buna cunoastere a cadrului legal este iarasi importanta in aceste aspecte, deoarece este necesara incadrarea corecta, conform legii a eventualelor bonusuri, cheltuieli personale, si asa mai departe, pentru a evita in cazul unui control reincadrarea acestora si plata de amenzi si penalitati. Politicile de salarizare, de bonusuri, de dezvoltare personala si profesionala sunt metoda prin care firmele isi pot creste atractivitatea in scopul recrutarii angajatilor potriviti, si pentru retinerea si promovarea celor existenti.

Comments are closed.

SOLICITA OFERTA