Consultanta privind recrutarea de personal

De ce ai nevoie de consiliere in calcularea salariilor in 2018
22 iunie 2018
Avem nevoie de consiliere pentru calcularea salariilor in 2018?
17 august 2018

Activitatea de recrutare de personal devine tot mai complexa in fiecare an, multe firme realizand ca nu mai pot obtine rezultatele dorite efectuand ele aceasta activitate, si ca urmare tot mai multe apeland la serviciile specializate ale unor firme din domeniu. Asemenea multor altor activitati, cum sunt cele cu contabilitatea, dar si gestiunea personalului, si consultanta recrutare de personal se preteaza a fi foarte bine a fi externalizata, intr-o masura partiala sau totala, altei firme furnizoare de aceste servicii. Astfel, firma beneficiara se va putea focaliza pe domeniile productive, de baza ale activitatii sale. Ca sa nu mai spunem de importanta componentei resurse umane in cadrul oricarei firme, indiferent de marime, si de profilul de activitate.

Unul din primii factori benefici in acest caz va fi reducerea costurilor, prin apelarea la specialisti in recrutare atunci cand este nevoie, in masura in care este nevoie. A avea angajati permanenti care sa se ocupe cu aceasta in cadrul firmei implica costuri salariale, precum si cu mobilierul birotica, software specializat.

Dar, am sublinia mai ales accesul facil la specialisti de top in acest domeniu, care sunt puternic conectati la tot ce inseamna piata muncii, si care ar fi astfel costisitori de tinut in cadrul organizatiei dvs. pentru a lucra doar pentru aceasta. Mai ales daca firma de recrutare este specializata doar pe anumite domenii, cum ar fi medical, IT, etc, atunci expertiza lor va fi cu atat mai inalta. De asemenea capacitatea lor de a gasi specialisti care nu cauta neaparat un nou loc de munca in acest moment dar care ar fi o oportunitate pentru organizatie si care ar putea fi contactati cu o propunere in acest sens reprezinta de asemenea o oportunitate.

Puteti opta pentru serviciile unei firme de recrutare atat pentru a va asigura necesarul de personal pe termen scurt, sezonier, pe o perioada determinata, cat si pe termen lung. De asemenea puteti alege serviciile unei firme generaliste, care sa se ocupe de o multitudine de domenii de activitate, nu numai a uneia specializate doar pe un anumit domeniu. Orice firma de consultanta recrutare de personal cu experienta de pe piata va avea propriile sale canale de recrutare, extinse, care vor oferi accesul la un potential al pietei mult mai mare poate decat daca ati face acest lucru pe cont propriu.

Nu in ultimul rand, firma de consultanta va poate oferi solutii cum sa atrageti, sa va fidelizati, si apoi sa va dezvoltati viitorii angajati, deoarece acesta este un aspect foarte important al dezvoltarii pe termen lung si de succes.  

Comments are closed.

SOLICITA OFERTA